Kijk op de Wijk


Zondag 11 september van 13.00 tot 19.00 uur in het Cultuurpark Westergasfabriek.

Plezier, informatie en gezelligheid!
Stadsdeel Westerpark bestaat dit jaar 15 jaar, en dat wordt gevierd! Speciaal voor alle inwoners van het stadsdeel wordt een extra feestelijke editie van het stadsdeelfestival Kijk op de Wijk georganiseerd. Met informatie en veel muziek, kunst, theater, dans en sport. Ook is er weer een nostalgische kermis (€ 1 per ritje). Door het hele Cultuurpark heen is van alles te doen voor jong en oud. Na het succes van vorig jaar is er nu opnieuw extra aandacht voor de talenten van kinderen en jongeren uit het stadsdeel tijdens de ‘Best of the West’ talentenjacht. We hopen dat het een gezellige en geslaagde dag wordt.
Tot ziens bij Kijk op de Wijk!
Het Dagelijks Bestuur

foto: Arjen Veldt

Informatiemarkt
Veel organisaties uit het stadsdeel informeren u op een grote informatiemarkt over hun activiteiten op het gebied van vrijetijdsbesteding, sport, kunst en cultuur, welzijn, politiek, gezondheid, ouderen, milieu en onderwijs.
In de ‘woontent’ vindt u de laatste informatie over diverse renovatieprojecten in het stadsdeel en de herinrichting van de Houthavens. Ook is er een kunstmarkt, waar u kennis kunt maken met kunstenaars uit het stadsdeel en het werk dat zij maken en verkopen.

foto: Cécile Obertop

Open huis
In de prachtig gerenoveerde gebouwen op het Westergasfabriekterrein zijn inmiddels nieuwe (culturele) bedrijven gevestigd. Veel van hen houden ‘Open Huis’ tijdens Kijk op de Wijk. U bent van harte welkom!

Muziekkiosk
Stichting Welzijn Westerpark biedt in de gezellige muziekkiosk van de activiteitencentra een gevarieerd programma aan met modeshows, salsa-demonstraties, peuter- en kleuterdans, inline-dance en andere demonstraties van activiteiten. Bij de kramen van buitenspeelclub de Toverbal kunnen kinderen gratis een spelcircuit doen en een klein prijsje winnen. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er de BamBoeBus. Hier leren zij om bijvoorbeeld een toren of een kunstwerk te maken met het bamboemateriaal dat gratis wordt aangeboden door de afdeling Schoolbuurtwerk.

Muziek
De hele dag staan op het hoofdpodium talentvolle jongeren uit het stadsdeel centraal in verband met de ‘Best of the West’ talentenjacht. Zij treden op met hun bands (o.a. R&B, hiphop, raï, kawina, reggae en ska). In de raadzaal zijn akoestische optredens en daar is ook een expositie te zien van kinderen en jongeren.

JoJo Lightning and the Rock Kids
Dansworkshops
Op het danspodium van ‘Best of the West’ kunnen (jonge) bezoekers een dansje wagen en hun talent laten zien. De hele middag zijn er workshops Breakdance en Streetdance (m.m.v. Henk Bakboord en Daniëlle Struis) waar de kinderen gratis aan mee kunnen doen. Voor jongeren van 12 jaar en ouder is er een workshop Asian Jazzdance, een combinatie tussen de vechtsport Pentjak Silat en Streetdance (m.m.v. Ubit Iskandar).

Op de dansvloer bij de gashouder zijn de hele middag verschillende dansdemonstraties.

En verder o.a.

 • eten en drinken uit alle windstreken
 • een speciaal programma voor ouderen in het Machinegebouw
 • fietsgraveren bij de kraam van de politie
 • korte Nederlandse films (Cineac) in het Ketelhuis (gratis)
 • oude fietsen kunt u naar de stand van stichting Woord bij Daad brengen. De fietsen gaan naar West Afrika, daar worden ze gerepareerd en opnieuw gebruikt.

foto: Cécile Obertop

Voor de kinderen

 • kinderboerderij
 • ezeltje rijden
 • rollerdisco in Het Machinegebouw (skates zijn aanwezig)
 • kindervrijmarkt
 • filmhuis Cavia met kinderfilms in het Ketelhuis
 • nostalgische kermis (o.a de Rups en de Autorijschool)
 • wangen schminken en henna schilderen
 • voetbaltoernooi
 • kanovaren in de vijver
 • Brandweer Amsterdam met o.a. de ladderwagen

foto: Cécile Obertop

foto: Edwin de Leeuwerk

Meer informatie
Fietsen kunnen gratis geparkeerd worden in de bewaakte “Locker” fietsenstalling tegenover het stadsdeelkantoor.
Organisatie: SVP-Kunst, telefoon 020 4866046, info@svpkunst.nl